Leasingbil i företaget

Marknaden för leasingbilar har ökat dramatiskt på senare år och allt fler företag väljer att använda leasingbilar för sina anställda istället för att äga bilarna genom företaget. I denna text kommer vi berätta mer om vad det innebär att nyttja leasingbilar inom företag. Det kan absolut finnas fördelar med att leasa jämfört med att köpa in en bil, vilket vi kommer att gå igenom i denna text.

Viktigt att tänka på

När ett företag väljer en leasingbil får de göra avdrag på halva momsen av leasing-hyrorna, vid ett köp av fordon får de ej räkna av någon moms vilket gör leasingen mer förmånlig. Kostnaden för leasing belastar inte heller balansräkningen utan den påverkar endast resultatet. Du kan läsa om detta hos tjänstebil.se eller få mer information genom att klicka här. Om du nyttjar bilen privat måste du förmånsbeskatta för bilen.

Fördelar med leasingbil

En fördel med att leasa bil är att företaget inte behöver lägga ut en större summa pengar på inköp utan istället har en månadskostnad. Leasingbilar kan också ha service inkluderat i avtalet vilket underlättar hanteringen av fordonen. Att införskaffa en leasing-bil kan även ses som en nackdel då du ofta binder upp dig ett visst antal år när du tecknar ett leasingavtal. Fler fördelar och nackdelar kan du läsa om här.