CE-märkning för tillverkande företag

Det du först och främst ska komma ihåg är att CE-märkning innebär att en produkt uppfyller kraven som EU har satt upp. EU-kraven gäller inom områden som hälsa, miljö och även säkerhet. Bokstäverna CE står för Conformité Européenne, vilket betyder att produkterna är godkända inom ramen för EU:s lagstiftning. Så låt oss djupdyka i hur det funkar med lagstiftning och försäljning av CE-märkta produkter på den europeiska marknaden.

När du behöver CE-märkning

Oavsett vilka sektorer det gäller är det i största allmänhet en trend mot att allt fler produktgrupper har krav på CE-märkning för att få försäljningstillstånd i Europa. Därför är det viktigt att hålla koll på vilka produktgrupper som behöver CE-märkning. Om du missar det kan du inte bedriva försäljning på europeiska marknaden. Det är idag framförallt krav på produkter inom sektorer som hälsa, miljö och även säkerhet som är berörda.

CE-märkning och hur det funkar

Förenklat fungerar CE-märkningen som ett pass som ger produkterna fri rörlighet på europeiska marknaden. Därmed är det viktigt att anlita ett professionellt företag som har expertkunskap om olika produktgrupper och CE-märkning. När du ska bedriva handel inom EU så läs mer online och få hjälp med CE-märkning genom riktiga experter.