Snabbavveckling, lagerbolagens motpol

Precis som att lagerbolag kan hjälpa dig att snabbt komma igång och hjälper dig igenom allt arbete med företagsregistrering så hjälper dig snabbavveckling dig då det är dags att stänga ner företaget.

the end på teaterdrapperierSå kallad snabbavveckling fungerar så att istället för att du själv skall behöva stänga ner och likvidera bolaget så säljer du det till ett företag som arbetar med just snabbavveckling. Detta betyder att du får pengarna för ditt företag på direkten och de tar över hela ansvaret att stänga ner företaget.

Så fort ni har skrivit på papperna och fört över ägandet så tillsätts en ny styrelse och en likvidator som då påbörjar likvideringsprocessen. Från start till mål tar det normalt sett runt 7-9 månader.

Vad är det då man slipper göra själv om man går denna vägen? Först och främst måste du informera bolagets bank och avsluta allt där inklusive bankkonto och hålla extrastämma där beslutet om att sätta företaget i likvidation tas. Efter det utses en likvidator  som dessutom skall ha betalt för arbetet under hela processen. Denna måste sedan kalla på okända borgenärer.

Precis som vid snabbavvecklingen tar det 7-9 månader att avsluta företaget, skillnaden är att när du gör det själv så får du pengarna först efter allt är klart.

Bra och konkurrenskraftiga avvecklingsbolag ger dessutom oftast en väldigt bra värdering av ditt bolag.

Ett av alternativen i branschen kräver endast en resultat och balansrapport och ger utifrån det en offert inom två timmar. Om alla papperna är i ordning kan det hela till och med bli avslutat samma dag.