Så får du hjälp att starta eget

Om du nyligen har startat företag är sannolikheten stor att du har mycket att stå i för tillfället. Det finns många delar av egenföretagande som kan dra enormt mycket tid och energi. Givetvis har du själva huvudverksamheten som kan vara mycket tidsödande i inledningsfasen eftersom du måste sjösätta din affärsidé. Därutöver kan rent administrativa frågor stå högt på agendan för att du ska vara säker på att allt går rätt till. Med andra ord kan support och stöd från mer rutinerade affärsrävar komma väl till pass. Som tur är finns det hjälp att få inom flera olika områden som underlättar för dig som nybliven egenföretagare.

En av dessa frågor som brukar sysselsätta ägare av nystartade företag är skatten. I Sverige har vi ett relativt komplicerat skattesystem för företagare som kan vara svårt att sätta sig in i utan tidigare erfarenhet. Självklart vill alla hederliga företagare göra rätt för sig samtidigt som det kan vara skönt att veta var det finns pengar att spara. Med hjälp av extern redovisningshjälp kan du enklare lära dig hur du ska deklarera din bokföring på bästa sätt. Det gör att du slipper få mindre huvudvärk i samband med deklarationen och du kan vara säkrare på att du inte har begått några misstag.

Ett annat område där många företagare kan behöva hjälp är att hålla koll på budget, inkomster och utgifter. Det är förstås själva kärnan i företagande, men för nyblivna entreprenörer är det inte alltid lätt att hålla koll på alla siffror. Med hjälp av konsulter utifrån får du en bra skjuts som gör att du får bättre översikt över din verksamhet. När du sätter en budget samt strukturerar olika inkomstkällor och utgiftsposter skapar du bättre förutsättningar för ett lönsamt företag i längden och gör livet enklare för dig som företagare.