Lagerbolag

Lagerbolag är ett bolag som är registrerat och klart att användas direkt på momangen. En fördel med ett lagerbolag är att man inte behöver vänta på att bolaget ska registreras hos Bolagsverket utan det går helt enkelt att sätta igång verksamheten direkt, vilket i många fall kan vara en fördel om det är bråttom med affärerna. Alla lagerbolag har dessutom ett organisationsnummer. Faktum är att hela 50 % av alla nystartade aktiebolag i Sverige är just lagerbolag.

containrarDe som säljer och tillhandahåller lagerbolag kan vara till exempel advokater, revisionsbyråer eller liknande. Idag finns det en uppsjö av olika aktörer som sysslar med försäljning av lagerbolag varför det kan vara en bra idé att kolla upp lite olika alternativ innan man bestämmer sig för att köpa. Det är också en bra idé att kolla upp så att säljaren är en seriös aktör, så det inte blir några problem i framtiden.

För lagerbolag gäller precis samma saker som för alla andra aktiebolag, det vill säga det krävs bland annat ett aktiekapital på minst 50 000 kr samt en revisor vid den ekonomiska redovisningen.

Det är också viktigt att säkerställa att bolaget man köper inte bedrivit någon verksamhet tidigare. Samtidigt måste man också registrera bolaget för F-skatt, moms samt som arbetsgivare eftersom detta inte är gjort tidigare.