Delegera rätt

När man driver ett eget företag så är det också viktigt att kunna delegera på rätt sätt, se till att rätt person gör rätt jobb och att allt rullar på som det ska. Företaget är ett stort kugghjul där alla kuggar ska passa in i varandra för att maskineriet ska kunna gå runt så lätt och smidigt som möjligt.

Att se till att man har en bra arbetsmiljö är A och O om man vill få sina anställda att trivas, få behålla dem på arbetsplatsen och givetvis för att ha så låg sjukfrånvaro som möjligt. Du måste se till att få alla delar att fungera på företaget och delegera ut det du inte kan tillgodose tidsmässigt eller kvalitetsmässigt inom firman. Många anlitar hjälp utifrån när det kommer till städning och skötsel av området runt lokalen men även pappersbiten är en stor del som man kan anlita extern firma till att sköta.

Det gäller att satsa på kvalitén på arbetet och skapa tid för att satsa på nya kunder. Lägg  i stället ner tid på att utveckla företaget. Detta resulterar sedan i nöjda kunder som i sin tur hjälper dig i din marknadsföring och skapar ännu fler kunder. Det gäller alltså att veta vilka resurser man ska lägga och var man ska placera dem för att ha ett företag som ligger i framkant.