Att kontakta företag för arbete

Om du är arbetssökande och är ute efter ett arbete så kan du förutom besöka arbetsförmedlingen göra mycket själv. Att kontakta företag för arbete är inte alls ovanligt. Om du vet av att något företag är i behov av anställda så kan det vara en fördel att kolla upp företaget online. Dels för att hitta kontaktuppgifter. Dels för att se vad det är de håller på med och om det skulle kunna vara något för dig.

Besöka företag

Vad du inte bör göra är att besöka företaget oanmäld. Skicka ett e-post och fråga om du har möjlighet att få komma och hälsa på. Vet du av att det finns anställningar ute i annonser från företaget så kan du skriva en jobbansökan med ett CV och ett personligt brev som du tar med dig. Det finns bra information online hur du skriver en jobbansökan. Lägg ner tid och energi på att skriva en bra ansökan.

Det kan faktiskt göra skillnad. För många företag är du bara ett papper med erfarenheter och ett personligt brev, möjligtvis en bild. Därför måste ditt driv och din personlighet lysa igenom ansökan och dina ord ska locka arbetsgivare att vilja veta mer och boka ett fysiskt möte. Konkurrensen om jobben blir allt hårdare och det är svårt att stå ut från mängden av ansökningar när man sitter på samma erfarenheter och utbildning. Att använda professionell hjälp med det personliga brevet och din CV kan ge dig en fördel över dina konkurrenter.

Var väl förberedd

Innan du beger dig till ett företag för besök, anställningsintervju eller vad det nu må vara. Så var väl förberedd och påläst, både om företaget men också hur du är som person. Det du vill är att du ska vara den som det företaget vill anställa. Föreställ dig inte något som du inte är utan var dig själv. Det kan vara lätt att överdriva vissa sidor hos dig själv. Tänk dig att du få arbetet och efter ett tag så lär de känna ditt rätta jag. Var alltid ärlig då du söker arbete.