Företag i framkant

Det finns massor av företag som kämpar och arbetar för att skapa något som man kan vara stolt över. Vissa lyckas bättre än andra och många Svenska företag ligger i framkant när det gäller innovationer och nya lösningar som världen kan ta del av.

Sverige har många företag att vara stolta över och vi ser ständigt företag som på ett eller annat sätt förändrar vår syn på hur innovationer och hur våra liv kan förändras med hjälp av dessa innovationer. Idag så pratas det mycket om miljö och hur företag kan arbeta för att skapa en bättre värld, Parans är ett företag som verkligen sett till att skapa något som kan anses miljövänligt. Ett belysningssystem med hjälp av solens strålar.

Med hjälp av solfångare på taket så kan solens ljus transporteras via fiberoptik ner i fastigheter, något fungerar utmärkt i utrymmen där det inte går att få in dagsljus med hjälp av fönster. Belysningen kan fås via punktbelysning, takbelysning eller väggbelysning. Fördelar med att använda sig av solljus är att man får ett ljus som är hälsosamt, då de allra flesta vet att man påverkas av solens strålar på ett positivt sätt. Med hjälp av fiberoptik så tappas ingen effekt uppifrån och längst ner i en byggnad, vilken därigenom ger en otroligt bra effekt.

Att utsättas för vanligt solljus istället för vanliga elektriska lampor är något som gör oss människor både gladare och piggare, så förutom den direkta miljöaspekten, så finns det så otroligt många mer fördelar med denna innovation. Detta känns därför som något som verkligen hör framtiden till och vem vet, kanske leder denna uppfinning till att man på sikt hittar långt många fler användningsområden där man kan dra nytta av innovationens grundprinciper.

I nuläget så kombineras självklart armaturerna med vanlig belysning då solen inte visar sig jämt och ständigt. Man kan exempelvis inte använda sig av denna typ av belysning dom dagar då det är riktigt dåligt väder, utan solens måste logiskt nog synas på himlen. De solfångare som monteras på taken följer då solens alla timmar likt en solros och fångar upp det ljus som solen avger för att transportera ner den till befintliga armaturer i fastigheten som belyser de rum där den är monterad. En intressant innovation som verkligen kan räknas som en av de stora i Sverige. Både nu och säkerligen också i framtiden, då vi tror detta är någonting som bara kommer att få ett större och större genomslag!

Det ska bli väldigt spännande att följa den utvecklingen som Parans gör med sin innovation, det skulle som sagt inte förvåna oss om detta tids nog kommer att slå stort världen över. Tänk på de länder där det är betydligt fler soltimmar än vad vi har i Sverige och hur man verkligen kan dra nytta av denna innovation på dessa platser. Alla behöver vi fundera på hur vi kan hjälpa vår miljö på olika sätt och detta är ett av de bättre vi sett på länge. Att nyttja solen inte enbart för att samla energi för elektricitet, utan också för andra saker som är bra för miljön, som i dessa fall belysning. Briljant och inget annat om du frågar oss!